Raadgevingen en tips om de goedkoopste autoverzekering in België te vinden!

Vragenronde

Het is mogelijk het hele jaar door een betere en goedkopere autoverzekering af te sluiten.

TIJDELIJKE PROMOTIONS

Eerst en vooral zijn er de tijdelijke promoties, op een bepaald moment van het jaar. Zo’n promotie blijft meestal 2 à 3 maanden geldig. Je moet niet noodzakelijk wachten op het autosalon dat elk jaar in januari plaatsvindt om goedkopere tijdelijke aanbiedingen voor een autoverzekering te krijgen. Eigenlijk duiken er heel het jaar promoties op. Je vindt een handig overzicht op de vergelijkingswebsite www.autoverzekering-berekenen.be.

Deze promoties kunnen onder verschillende vormen voorkomen.

Er is het welkomstgeschenk :

Door een nieuw contract af te sluiten biedt de verzekeraar u meerdere maanden gratis autoverzekering in het eerste jaar aan. Dit aanbod kan schommelen tussen 2 maanden en 6 maanden gratis autoverzekering. Of anders geniet u van een kortingspercentage op de premie, soms gedurende de hele duur van het contract…

Een korting voor de veiligste voertuigen op de weg:

De verzekeraar reduceert uw premie omdat hij voertuigen stimuleert die een grotere veiligheid op de weg bieden en dus het risico op een ongeval verminderen. Als uw voertuig is uitgerust met één of meerdere rijhulpsystemen bedraagt de korting zo’n 10%. Deze korting wordt soms voorgesteld als een tijdelijke promotie, maar sommige grote verzekeringsmaatschappijen bieden ze het hele jaar door aan.

Deze promotie hebben betrekking op uw autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid of uw omnium autoverzekering, of beide dekkingen.

PERMANENTE KORTINGEN

Als u van plan bent een nieuwe wagen te kopen, informeer dan naar de impact van uw keuze van wagen en de uitrusting ervan op uw autoverzekering.

Let voor een goedkopere BA autoverzekering op het vermogen van het voertuig. Hoe krachtiger uw motor is, hoe sterker de premie stijgt. Dit criterium heeft de belangrijkste impact op de prijs van uw autoverzekering.

Let voor een goedkopere omnium autoverzekering op de cataloguswaarde van het voertuig. Hoe duurder uw wagen is, hoe hoger de verzekering zal uitvallen. Als uw voertuig is uitgerust met sommige rijhulpsystemen, krijgt u bij sommige verzekeraars een korting op de premie van uw autoverzekering.

Informeer u en speel het spel: verander van autoverzekering als ze onvoldoende is afgestemd op uw behoeften of als u een interessanter aanbod vindt bij een andere maatschappij. Zoals u merkt is het niet omdat u van wagen wisselt buiten de periode van het autosalon dat het minder interessant voor u zal zijn.

Deze kortingen zijn geldig voor de autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid, maar in sommige gevallen ook voor uw omnium autoverzekering. En bovendien betekent een korting een goedkopere autoverzekering, maar zeker geen slechtere service.

Er bestaat een lijst van kortingsmogelijkheden die gedurende de hele duur van uw contract van toepassing zijn.

Voldoet u aan één van de volgende profielen?

  • U rijdt minder dan 15.000 kilometer per jaar.
  • U verplaatst zich niet enkel met de auto maar u neemt ook regelmatig de trein of de fiets, of zelfs beide om naar het werk te pendelen bijvoorbeeld.
  • U bent een senior.
  • U hebt een “groene” auto gekocht.

Indien ja, komt u misschien in aanmerking voor een voordeligere premie voor uw autoverzekering bij sommige verzekeraars. Zo kan u tot 50 % op uw premie besparen!